új MÁRGA logó sötét háttérhez

Regionális #birtokkonyha a Szent Donát Birtokon

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A MÁRGA a birtok névjegye. A hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak. Nem véletlen, hogy nevét arról a kőzetről kapta, amire a pince épült és aminek málladékán a legkarakteresebb boraink teremnek.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.

Menü *

Előételek / Starters

Marinált tokhal tatár – 2850.-

Marinated sturgeon tartar

Borajánlás: Szent Donát Márga 2015 (Furmint)

Kacsamáj almákkal – 3190.-

Duck liver with apples

Borajánlás: Szent Donát Márga 2016 (Furmint)

 

Levesek / Soups

Kakas erőleves, vaddisznó fasírttal, daragaluskával – 1690.-

Rooster consommé, wild boar meatloaf, grits dumpling

Főételek / Main courses

Gombás rizottó – 2990.- 

Mushroom risotto

Borajánlás: Szent Donát Élet a Marson 2016 (olaszrizling)

Mangalica pofa, kelkáposzta főzelék- 3590.-

Mangalica cheeks, savoy cabbage dish

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2015 (olaszrizling)

Csirkemell, karottás burgonyahenger, vászolyi sajtmártás- 3990.-

Brest of chicken, carrot potato rolls, “vászolyi” cheese sauce

Borajánlás: Szent Donát Trópusi Lagúna 2016 (furmint)

Sertés szűz, parázsburgonya, gomba – 3990.-

Fillet of pork, potato, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Fogas, szalonnás túrógaluska,  paszternák- 4490.- 

Pike perch fillet, bacon cottage cheese noodles,  parsnip

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2016 (olaszrizling)

Kacsamell, puliszka, karfiol- 4590.- 

Brest of duck, polenta, cauliflower

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Borjú rostélyos, zöldborsó, kacsamáj, újburgonya- 6200.- 

Rib eye steak, green pea, duck liver, potato

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, céklás málna sorbet  – 1490.- 

Cottage cheese dumplings with beetroot raspberry sorbet

Csokoládé, karamell, meggy – 1490.- 

Chocolate, caramel, sour cherry

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!

Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland