Menü *

Előételek / Starters

Balatoni sajtválogatás, házi sonkával – 2790.- 

“Balaton” selection of cheese with home made ham

 Kacsamáj, mák, bodzás paszternák, meggyes piskóta -3190.-
Duck liver, poppy seed, elder parsnip, sour cherry sponge cake

Borajánlás: Szent Donát Trópusi Márga 2016 (Furmint)

 

Levesek / Soups

Kakas erőleves, borjú fasírt, daragaluska – 1690.-

Rooster consommé, veal meatloaf, grits dumpling

Főételek / Main courses

Zöldborsós rizottó- 2990.-

Green pea risotto

Borajánlás: Szent Donát Élet a Marson (olaszrizling)

Csirkemell, karottás burgonya, vászolyi sajtmártás– 3990.-

Brest of chicken,  carrot potato, “vászoly” cheese sauce

Borajánlás: Szent Donát Trópusi Lagúna 2016 (furmint)

Pisztráng, grillzöldség- 4250.-

Trout, grilled vegetables

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2015 (olaszrizling)

Kacsamell, kecskesajtos puliszka, karfiol- 4590.- 

Brest of duck, goat cheese polenta, cauliflower

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos) – 4990.-

Vaddisznó comb, zöldborsó püré, kacsamáj, parázsburgonya, gomba- 4990.- 

Boar thigh, green pea puree, duck liver, potato, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Desszertek / Desserts

Csokoládé, karamell, cseresznye – 1490.- 

Chocolate, caramel, cherry

Túrógombóc, egres bodza fagylalt – 1490.-

Cottage cheese dumplings, elder goosberry ice cream

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
marga logo új_honlap

Regionális bisztrókonyha a Szent Donát Birtokon

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A MÁRGA a birtok névjegye. A hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak. Nem véletlen, hogy nevét arról a kőzetről kapta, amire a pince épült és aminek málladékán a legkarakteresebb boraink teremnek.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.


Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland