Menü *

Előételek / Starters

Kacsamáj, mák, gyümölcsök – 3190.- 

Duck liver, poppy seed, fruits

Levesek / Soups

Fácán erőleves, bárány fasírt, daragaluska – 1690.-

Peasant consommé, lamb meatloaf, grits dumpling

Halleves, gomba, halfasírt– 1690.-

Fish soup, mushroom, fish meatloaf

Főételek / Main courses

Jércemell, rizses sütőtök– 3990.-

Breast of chicken, pumpkin with rice

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2016

Mangalica tarja, paradicsomos bulgur- 4490.- 

Mangalitza spare ribs, bulgur with tomato

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Kacsacomb, rókagombás gerslirizottóval- 4590.- 

Duck thigh, pearl barley risotto with chanterelle

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2017 (merlot, zweigelt)

Vaddisznó szűz, körte, kéksajtos burgonya püré– 4590.- 

Fillet of boar, pear, mashed potato with blue cheese

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Tokhalpaprikás, túróscsusza– 4850.- 

Sturgeon with paprika sauce, cottage cheese pasta

Borajánlás: Szent Donát Márga 2016 (furmint)

Borjúszűz, zöldborsó püré, burgonya, kacsamáj 6850.- 

Fillet of  veal, green pea puree, potato, duck liver

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Desszertek / Desserts

Csokoládé, karamell – 1490.-

Chocolate, caramell

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
marga logo új_honlap

Regionális bisztrókonyha a Szent Donát Birtokon

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A MÁRGA a birtok névjegye. A hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak. Nem véletlen, hogy nevét arról a kőzetről kapta, amire a pince épült és aminek málladékán a legkarakteresebb boraink teremnek.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.


Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland