Menü *

Előételek / Starters

Kacsamáj, mák, birs – 3190.- 

Duck liver, poppy seed, quince

Ludaskása, rántott libamáj – 3190.- 

Goose squash, crunch goose liver

Levesek / Soups

Nyúl erőleves, bárány fasírt, daragaluska – 1690.-

Rabbit consommé, lamb meatloaf, grits dumpling

Sütőtökkrémleves, füstölt libamelles túrógombóc – 1690.-

Pumpkin cream soup, smoked goose breast, cottage cheese dumplings

Főételek / Main courses

Jércemell, rizses cékla– 3990.-

Breast of chicken, beetroot with rice

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2016

Kacsacomb, rókagombás gerslirizottóval- 4590.- 

Duck thigh, pearl barley risotto with chanterelle

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2017 (merlot, zweigelt)

Kacsamell, batáta, burgonyagombóc, gomba– 4590.-

Breast of duck, sweet potato, potato dumplings, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2017 (merlot, zweigelt)

Tokhal, grillezett zöldségekkel– 4850.-

Sturgeon, grilled vegetables

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2016

Vaddisznó szűz, kéksajtos burgonyapüré, Magmás körte – 4990.- 

Fillet of boar, mashed potato with blue cheese, “Magma” pear

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Borjúszűz, zöldborsó püré, burgonya- 6500.- 

Fillet of  veal, green pea puree, potato

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, kékfrankos sorbet – 1490.-

Cottage cheese dumplings, blue frankish sorbet

Mákos kalács, meggy, mák fagylalt – 1490.-

Poppy seed scone, sour cherry, poppy seed ice cream

Balatoni sajtválogatás – 2290.-

Cheese selection from balaton

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
marga logo új_honlap

Regionális bisztrókonyha a Szent Donát Birtokon

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A MÁRGA a birtok névjegye. A hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak. Nem véletlen, hogy nevét arról a kőzetről kapta, amire a pince épült és aminek málladékán a legkarakteresebb boraink teremnek.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.


Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland