stdonat_marga_fehér

Regionális konyha a Szent Donát Birtokon

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A MÁRGA a birtok névjegye. A hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak. Nem véletlen, hogy nevét arról a kőzetről kapta, amire a pince épült és aminek málladékán a legkarakteresebb boraink teremnek.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.

Menü *

Előételek / Starters

Marinált tokhal tatár – 2850.-

Marinated sturgeon tartar

Borajánlás: Szent Donát Márga 2015 (Furmint)

Kacsamáj almákkal – 3190.-

Duck liver with apples

Borajánlás: Szent Donát Márga 2015 (Furmint)

 

Levesek / Soups

Gyöngytyúk erőleves szarvas fasirttal, daragaluskával – 1690.-

Guinea fowl consommé with deer and grits dumpling

Gombakrémleves marhanyelvvel, gomba- 1690.-

Mushroom cream soup, beef tongue, mushroom

Halleves – 1690.-

Fish soup

 

Főételek / Main courses

Jércemell céklás rizottóval, sült kacsamájjal – 3790.- 

Breast of pullet with beetroot risotto and roast duck liver

Borajánlás: Szent Donát Élet a Marson 2016 (olaszrizling)

Sertés szűz, petrezselymes burgonyával és gombával – 3990.-

Fillet of pork with parsley potato and mushroom

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Pisztráng zöldségekkel – 3990.-

Trout with vegetables

Borajánlás: Szent Donát Kishegy 2015 (olaszrizling)

Jérce comb ropogós és mangalica pofa csicsókakrémmel- 3950.-

Pullet thigh crunchy and mangalica cheeks with sweet potato puree

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2015 (olaszrizling)

Kacsamell kacsacombbal, édesburgonya pürével és cukkinivel- 4190.- 

Brest of duck with duck thigh and sweet potato puree and zucchini

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Vaddisznó comb kolbászos tarhonyával, gombapaprikással 4990.- 

Boar thigh with sausage egg barley and mushroom stew

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékfrankos)

Desszertek / Desserts

Csokoládé, karamell, meggy – 1490.- 

Chocolate, caramel, sour cherry

Áfonyás túrógombóc mézes tejföllel – 1490.- 

Cottage cheese dumplings, blueberries and sour cream with honey

Almáspite borzselével – 1490.- 

Apple pie with wine jelly

Sajt válogatás – 2490.-

Selection of cheese

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!

Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland