Menü *

Előételek / Starters

Balatoni sajtválogatás, Pármai sonkával – 2990.- 

“Balaton” selection of cheese with Parma ham

 Füstölt tokhal, paradicsom saláta -2990.-

Smoked sturgeon, tomato salad

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Olaszrizling 2016

Levesek / Soups

Kakas erőleves, bárány fasírt, daragaluska – 1690.-

Rooster consommé, Lamb meatloaf, grits dumpling

Főételek / Main courses

Mangalicapofa, tökfőzelék– 3790.-

Mangalitsa pork chops, pumpkin dish

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Jércemell, polenta, vászolyi sajtmártás– 3990.-

Breast of chichken, polenta, “vászoly” cheese sauce

Borajánlás: Szent Donát Trópusi Lagúna 2016 (furmint)

Sertésszűz, rizses lecsó – 4190.-

Fillet of pork, hungarian ratatouille with rice

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Pisztráng, vegyes saláta, grill kecskesajt- 4250.- 

Trout, mixed salad, grilled goat cheese

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2017 (merlot, zweigelt)

Kacsacomb, gombás gerslirizottóval- 4590.- 

Duck thigh, pearl barley risotto with mushroom

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2017 (merlot, zweigelt)

Nyúlgerinc, zöldborsó püré, gomba, burgonya- 4990.- 

Rabbit spine, green pea puree, mushroom, potato

Borajánlás: Szent Donát Magma 2016 (kékrankos)

Desszertek / Desserts

Csokoládé, eper – 1490.-

Chocolate, strawberry

Túrógombóc, zöldalma sorbet – 1490.-

Cottage cheese dumplings, green apple sorbet

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
marga logo új_honlap

Regionális bisztrókonyha a Szent Donát Birtokon

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A MÁRGA a birtok névjegye. A hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak. Nem véletlen, hogy nevét arról a kőzetről kapta, amire a pince épült és aminek málladékán a legkarakteresebb boraink teremnek.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.


Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland