fbpx
Ingyenes kiszállítás 15 000 Forint felett! // Bisztrónk minden nap, 11-18 óráig nyitva!

LEGENDA
PALACKBA TÖLTVE
2021 a Tramontana vitorlás és a Szent Donát Borkúria közös éve lesz!
Amíg eláruljuk a részleteket, kóstoljátok meg támogatói borunkat, amellyel a legendás cirkáló fennmaradását segítjük!
RÉSZLETEK 01 / 04
5BAR
SZŰRETLEN
PEZSGŐ
Furmint-olaszrizling nyerspezsgő, "demie" palackban, hagyományos eljárással készítve, degorzsálás nélkül. Gazdag és zamatos. izgalmas és különc. RÉSZLETEK 02 / 04
A KONYHA
KRÉMJE
Friss krémek, chutney-k és tapanade-ok
a bisztró konyhájáról, tartósítószerek
és mesterséges adalékok hozzáadása nélkül.
RÉSZLETEK 03 / 04
VIBRÁLÓ
TERMŐHELY
Csopak számunkra a világ közepe. Itt élünk, összhangban a természettel, és borainkkal mutatjuk meg a termőhely sokszínűségét. Különleges talajok, egyedi adottságú dűlők és mikroklíma. BIRTOKUNK 04 / 04

ÖKOLÓGIAI BORÁSZAT • BISZTRÓ • BORTERASZ

ÜDVÖZLET A BIRTOKRÓL

“A Balaton olyan időtlen vidéke a világnak, ahol az ember évezredek óta harmóniában él a természettel és élvezi az életet. 1994-ben a családunk is ezzel a céllal rakta le a borkúria alapjait a csopaki Szitahegyen.

Lassan építkeztünk, minden évben pont annyi bor készült, amennyire szükség volt. A 2000-es évek közepétől évente egy hektárral bővült a szőlőbirtok, és a egyre nagyobb lett az igény, hogy a borok mellé minőségi gasztronómiai élményt is adjunk. Borászatunk és egész évben működő bisztrónk 2014 óta kéz a kézben járnak, és egyfelé tartanak: a cél, hogy az elérhető legjobb kerüljön a poharakba és a tányérokra.

Ma közel 16 hektáron művelünk szőlőt, ökológiai gazdálkodást folytatva, borainkat pedig a lehető legkisebb beavatkozással, sok esetben szűretlenül és derítetlenül töltjük palackba, hogy a legtöbbet megőrizzük abból, amit a természet adott.

Szent Donátról – a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről – elnevezett birtokunkon arra törekszünk, hogy termőhelyi borainkkal és regionális konyhánkkal továbbadjunk egy kicsit abból, amit számunkra a Balaton és a Balatonfüred-Csopaki borvidék jelent.”

KOVÁCS TAMÁS

"Emberi léptékű családi birtok vagyunk. A szőlő körbevesz bennünket, benne élünk.
Éppen ezért a kezdetektől kellő érzékenységgel műveljük a területeinket és kiemelkedően fontos számunkra a környezetünk védelme."

tamas

15 hektáros birtokméret, ökológiai művelés, kíméletes feldolgozás, rövid héjon tartás, spontán erjesztés és hosszú érlelés. Csopak, Tihany és a Káli-medence egyedi karakterét kifejező borokat készítünk, ahogy a birtokkonyhán is a régiós ízekre és alapanyagokra fókuszálunk.

JANUÁRRA AJÁNLJUK

Borászatunk újdonságait és vásárlóink aktuális kedvenceit hónapról hónapra összegyűjtjük. Januárra több új borunkat, delikát termékeinket és pezsgőinket ajánljuk.

KAPCSOLAT

  • CÍM 8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
  • Telefon +36 20 928 1181
  • Email info@szentdonat.hu