Ingyenes kiszállítás az egész országban, 15 000 Forint felett!

Egy fejezet lezárul... ...de a történet nem ér véget!

Kedves Vendégeink!
Szeretnénk megosztani veletek a hírt, hogy éttermünk 2021. szeptember 27-ével bezár, a következő időszakban a pihenésre, az új koncepció kidolgozására és a megújulásra koncentrálunk.

Akik ajándékutalvánnyal rendelkeznek, szeptemberben 27-ig még el tudnak látogatni a bisztróba, ezután az utalványokat csak borra tudjátok beváltani.

Addig is változatlanul várunk titeket a hegyen!

01 / 04
LEGENDA
PALACKBA
TÖLTVE
Elkészült a bordeaux-i blend borunk, a Tramontana tétel vörös verziója. Kóstoljátok meg támogatói borunkat, amellyel a legendás cirkáló fennmaradását segítjük! RÉSZLETEK 02 / 04
5BAR
SZŰRETLEN
PEZSGŐ
Furmint-olaszrizling nyerspezsgő, "demie" palackban, hagyományos eljárással készítve, degorzsálás nélkül. Gazdag és zamatos. izgalmas és különc. RÉSZLETEK 03 / 04
VIBRÁLÓ
TERMŐHELY
Csopak számunkra a világ közepe. Itt élünk, összhangban a természettel, és borainkkal mutatjuk meg a termőhely sokszínűségét. Különleges talajok, egyedi adottságú dűlők és mikroklíma. BIRTOKUNK 04 / 04

ÖKOLÓGIAI BORÁSZAT • BISZTRÓ • BORTERASZ

ÜDVÖZLET A BIRTOKRÓL

“A Balaton olyan időtlen vidéke a világnak, ahol az ember évezredek óta harmóniában él a természettel és élvezi az életet. 1994-ben a családunk is ezzel a céllal rakta le a borkúria alapjait a csopaki Szitahegyen.

Lassan építkeztünk, minden évben pont annyi bor készült, amennyire szükség volt. A 2000-es évek közepétől évente egy hektárral bővült a szőlőbirtok, és a egyre nagyobb lett az igény, hogy a borok mellé minőségi gasztronómiai élményt is adjunk. Borászatunk és egész évben működő bisztrónk 2014 óta kéz a kézben járnak, és egyfelé tartanak: a cél, hogy az elérhető legjobb kerüljön a poharakba és a tányérokra.

Ma közel 16 hektáron művelünk szőlőt, ökológiai gazdálkodást folytatva, borainkat pedig a lehető legkisebb beavatkozással, sok esetben szűretlenül és derítetlenül töltjük palackba, hogy a legtöbbet megőrizzük abból, amit a természet adott.

Szent Donátról – a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről – elnevezett birtokunkon arra törekszünk, hogy termőhelyi borainkkal és regionális konyhánkkal továbbadjunk egy kicsit abból, amit számunkra a Balaton és a Balatonfüred-Csopaki borvidék jelent.”

KOVÁCS TAMÁS

"Emberi léptékű családi birtok vagyunk. A szőlő körbevesz bennünket, benne élünk.
Éppen ezért a kezdetektől kellő érzékenységgel műveljük a területeinket és kiemelkedően fontos számunkra a környezetünk védelme."

szent_donat_alairas

15 hektáros birtokméret, ökológiai művelés, kíméletes feldolgozás, rövid héjon tartás, spontán erjesztés és hosszú érlelés. Csopak, Tihany és a Káli-medence egyedi karakterét kifejező borokat készítünk, ahogy a birtokkonyhán is a régiós ízekre és alapanyagokra fókuszálunk.

SZEPTEMBERRE AJÁNLJUK

Borászatunk újdonságait és vásárlóink aktuális kedvenceit hónapról hónapra összegyűjtjük:

 • 5BAR Brut Nature (Unfiltered)

  3.000 Ft
 • Magma Kékfrankos 2019

  5.600 Ft
 • Csopak Olaszrizling 2019

  3.000 Ft
 • Rosé 2020

  2.800 Ft

KAPCSOLAT

 • CÍM 8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
 • Telefon +36 20 928 1181
 • Email Bisztró: bisztro@szentdonat.hu Pincészet: pinceszet@szentdonat.hu