fbpx

RENDKÍVÜLI NYITVA TARTÁS

/ A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS IDEJÉN /

CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK-SZOMBAT-VASÁRNAP: 12:00-17:00

 


 

ELVITEL ÉS KISZÁLLÍTÁS / BALATON

BOR – KENYÉR – ÉTEL – KONYHAKÉSZ ALAPANYAGOK

ELVITEL:

Nyitva tartási időben a Birtokon

KISZÁLLÍTÁS:

Nyitva tartási időben, 15.000 Ft értéktől, Csopak 15 km-es körzetében.

 

RENDELÉSFELVÉTEL: minden nap 12:00-17:00

06209281181 vagy bisztro@szentdonat.hu

 


 

BOR KISZÁLLÍTÁS / BUDAPEST

Borainkat 15.000 Ft értékhatár felett ingyenesen kiszállítjuk Budapesten belül. 

RENDELÉSFELVÉTEL – BOROK/WEBSHOP

 

(A kínálatban szereplő termékek változtatásának jogát fenntartjuk. A termékek ára forintban (HUF) értendő és tartalmazzák az ÁFA-t.)

IMG_2150
40B197F4-A470-470A-843B-D8C910CABC9A
IMG_5386


BOR (0,75l)

Regisztrált ökológiai birtokunk 15 hektáron fekszik Csopak, Tihany és a Káli-medence legjobb fekvéseiben. Termőhelyi boraink minimális beavatkozással, a természet törvényeit használva készülnek. A borkészítés minden mozzanata az étterem és a borkúria alatti pincerendszerben történik.

Csopak Hegybor 2018 /Csopak / Olaszrizling – 2200.-

Kopaszhegy 2018 / Tihany / Olaszrizling – 3400.-

Márga 2016 / Csopak / Furmint – 3200.-

Márga 2017 / Csopak / Furmint-Olaszrizling – 3400.-

Slikker 2017 dűlőválogatás / Csopak / Csopaki Kódex / Olaszrizling – 4700.-

Magma 2018 / Tihany / Kékfrankos – 4700.-

Tramontana 2017 / Cabernet Sauvignon – 4000.-

Szent Donát 2017 / Csopak / Kékfrankos – 6500.-

Márga Brut pezsgő / Csopak / Furmint – 7000.-

Magma Brut rosé pezsgő / Tihany / Kékfrankos – 7000.-

 

RENDELÉSFELVÉTEL: minden nap 12:00-17:00

06209281181 vagy bisztro@szentdonat.hu


KENYÉR

Saját dagasztású, adalékmentes, friss kenyerünk.

690,- Ft/500 g


ÉTEL

Levesek

Erdei gombakrémleves, ropogós kecskesajt- 1590.-

 Marhafartő leves, házi metélt, zöldség- 1590.-

Főételek

Medvehagymás rizottó, grillezett kecskesajt – 2800.-

Rántott tanyasi csirkemell, sült parázsburgonya – 2500.-

Jércemell, aszalt paradicsomos burgonyapüré, sült hagyma – 3200.-

Konfitált marha oldalas, ropogós nyúlgerinc, zöld zsemlegombóc, vadasan – 3750.-

Keszthelyi harcsapaprikás, juhtúrós nudli, füstölt marhanyelv – 3890.-

Préselt csirkecomb kacsamájjal, zöldséges rizottó – 3200.-

Kacsamell, feketegyökér, mandulás polenta, gomba – 3200.-

Desszertek

Csokoládé torta – 1450.-

 

RENDELÉSFELVÉTEL: minden nap 12:00-17:00

06209281181 vagy bisztro@szentdonat.hu


KONYHAKÉSZ ALAPANYAGOK

Konyhakész húsainkkal és köreteinkkel 15 perc alatt éttermi színvonalú fogásokat készíthet az egész családnak.

Húsok és Köretek

Sous-vide tanyasi csirkemell, turbolya /4 adag, 70-80 dkg/- 3800 Ft

Kacsamájjal préselt csirkecomb filé /4 adag, 70-80 dkg/ – 5500 Ft
Paprikás sertéspofa /4 adag, 70-80 dkg/ – 5900 Ft
Sous-vide rosé kacsamell kakukkfűvel /4 adag, 70-80 dkg/ – 6900 Ft

Kecskesajtos gnocchi /4 adag, 70-80 dkg/ – 1900 Ft
Petrezselymes burgonya /4 adag, 70-80 dkg/ – 1690 Ft

Elkészítés

Mindössze egy serpenyőre, egy fazékra és egy tűzhelyre van szükség. A húsok és a köretek adagonként vannak vákuumcsomagolva, majd sous-vide kádban alacsony hőfokon, lassan átpuhítva. Felhasználásig hűtőben kell őket tárolni: 0-6 fok között pár napig, lefagyasztva hónapokig megőrzi a minőségét.

Felhasználáskor előveszzük a szükséges mennyiségű adagot. Egy fazékban annyi vízet melegítünk kb 60-70 fokig, hogy a zacskók elmerüljenek. Ha elértük a kívánt hőmérsékletet (a víz nem lobog csak gőzölög), a zacskókat belerakjuk a vízbe és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt átmelegedjenek. Ezután kivesszük a zacskókat a vízből és felbontjuk őket. A húsokat – a paprikás sertéspofa kivételével – egy serpenyőben kevés forró olívaolajon mindkét oldalukon 2-3 percig pirítjuk. Ha ez is megvan, akkor mind a köret, mind a húsok készen állnak a tálalásra.

 

RENDELÉSFELVÉTEL: minden nap 12:00-17:00

06209281181 vagy bisztro@szentdonat.hu

D0F7A1B2-20F6-49E4-B025-13A08BAD2AD0
IMG_6205
A12A3A3D-D363-4635-8752-BE3F0C4C7FE4

Tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Maître

Rigó András

stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.