fbpx
D0F7A1B2-20F6-49E4-B025-13A08BAD2AD0
IMG_6205
A12A3A3D-D363-4635-8752-BE3F0C4C7FE4

ÉTEL

 

Előételek

Kacsamáj brülée, rebarbara – 3390.-

Duck liver brulée, rhubarbw

Balatoni sajtválogatás, sonka, oliva- 3690.-

Local cheese selection, ham, olive

Levesek

Marhafartő leves, házi metélt, zöldség- 2490.-

Ramp consommé, home made noodles, vegetables

Málna krémleves, citrusos tökmagos puding- 2290.-

Raspberry cream soup, pudding with pumpkin seed and lemon

Főételek

Házi paradicsomos gnocchi- 3690.-

Home made gnocchi with tomato 

Erdei gomba rizottó, Vászolyi sajt- 3890.-

Mushroom risotto, cheese from “Vászoly”

Tapolcai pisztráng, rántott kecskesajt, kevert saláta- 4590.-

Trout from Tapolca, breaded goat cheese, salad

Tanyasi csirkemell, kecskesajt rizottó, brokkoli, aszalt paradicsom- 4690.-

Breast of chicken, goat cheese risotto, broccoli, dried tomatoes

Mangalica tarja, petrezselymes újburgonya, szalonnás tejfölös saláta- 4890.-

Mangalica spare ribs, parsley potato, sour cream salad with bacon

Sertésszűz, borsó püré, sült nudli, gomba- 4890.-

Fillet of pork, green pea puree, fried noodles, mushroom

Kacsamell, ropogós cukkini, karottás burgonya, gomba- 5490.-

Breast of duck, crunchy zucchini, potato, mushroom

Marharostélyos, kéksajtos burgonya, mediterrán saláta- 8500.-

Beef roast steak, blue cheese potato, salad

Desszertek

Csokoládétorta, cappuccino fagylalt- 2290.-

Chocolate cake, cappuccino ice cream

Túrógombóc, bodza, málna- 2290.-

Cottage cheese dumplings, elder, raspberry

Asztalfoglalás:

Telefon (nyitva tartás alatt): 06209281181

vagy E-mail: bisztro@szentdonat.hu


Tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Maître

Rigó András

stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.