fbpx
D0F7A1B2-20F6-49E4-B025-13A08BAD2AD0
IMG_6205
A12A3A3D-D363-4635-8752-BE3F0C4C7FE4

ÉTEL

(A feltüntetett árak HUF-ban értendő, bruttó árak. A szervízdíjat nem tartalmazzák, mely további 12,5%  / The prices below are in HUF with VAT. Please note that our 12,5% service fee is not included)

Előételek

Predisacca dűlőszelektált ilíva olajaink Isztriáról, friss házi kenyerünkkel

Oliva fajták: Buza (lágyabb) – Rosinjola (fűszeresebb), tapenade, szarvasgombás vaj- 2490.-

Predisacca single plot selection olive oils from Istria, served with our fresh bread

                                                            Olive sorts: Buza (gentle) – Rosinjola (spicy), tapenade, butter with truffle

Balatoni sajtválogatás, sonka, oliva- 3690.-

Local cheese selection, ham, olive

 

Kacsamáj terrin, szilva, alma, dió – 3390.-

Duck liver terrin, plum, apple, walnut

Levesek

Tanyasi tyúkhúsleves gazdagon- 2490.-

Hen consommé, home made noodles, vegetables

Bakonyi gombakrémleves, juhsajt- 2290.-

Mushroom cream soup, sheep cheese

Főételek

Füstölt sajtos burgonyagombóc, ropogós kecskesajt- 3890.-

Potato dumplings with smoked cheese, breaded goat cheese

Csirkemell, sütőtökös bulgur, grill cukkini- 4690.-

Breast of chicken, bulgur with pumpkin, grilled zucchini

Sertésszűz, cékla, gomba, parázsburgonya- 4890.-

Fillet of pork, beetroot, mushroom, potatoes

Harcsa paprikás, kapros túrógombóc, grill kolbász- 4990.-

Catfish fillet with paprika sauce, cottage cheese dumplings with dill, grilled sausage

Eszterházy marhaoldalas, szalvétagombóc- 5490.-

“Eszterházy” beef back ribs fillet, napkin dumplings

Sertéstarja, édesburgonya, karfiol, brokkoli- 5490.-

Pork blade shoulder, sweet potatoes, cauliflowers, broccoli

Kacsamell, tökmagos polenta, szarvasgombás kecskesajt, “Magmás” körte- 5590.-

Breast of duck, polenta with pumpkin seed, goat cheese with truffle, “Magmás” pear

Marharostélyos, snidlinges dödölle, pak choi, marhanyelv, gomba- 8500.-

Beef roast steak, “dödölle” potato dumplings with chives, pak choi, beef tongue, mushroom

Desszertek

Csokoládé torta, ribizli fagylalt- 2290.-

Chocolate cake, redcurrant ice cream

Túrógombóc, eper fagylalt- 2490.-

Cottage cheese dumplings, strawberry ice cream

Asztalfoglalás:

Telefon (nyitva tartás alatt): 06209281181

vagy E-mail: bisztro@szentdonat.hu


Tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Maître

Rigó András

stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.