Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Házi szélesmetélt, szalonna, gombák– 2190.-

Home made wide noodle, bacon, mushrooms

Borajánlás: Szent Donát Kishegy 2015 (olaszrizling)

Füstölt pisztráng tekercs, cékla, paszternákos torma- 2290.-

Smoked trout roll, beetroot, horse radish with parsnip

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2016 (olaszrizling)

Mogyorós kacsamáj, zeller, alma – 3190.- 

Duck liver with hazelnut, celery, apple

Levesek / Soups

Sütőtökkrémleves, füstölt libamelles túrógombóc – 1690.-

Pumpkin cream soup, smoked goose breast, cottage cheese dumplings

Főételek / Main courses

Mangalicapofa paprikás, tojásos galuska, uborkasaláta– 3790.-

Mangalitza pork cheeks with paprika, egg dumplings, cucumber salad

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékfrankos)

Jércemell, parajos rizottó, fokhagymás paradicsom- 3990.- 

Breast of chicken, spinach risotto, tomato with garlic

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2016

Mangalica tarja, zöldséges rókagombás gersli, sült hagyma– 4590.-

Mangalitza spare ribs, grocery chanterelle pearl barley, fried onion

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékfrankos)

Vadnyúl vadasan, vámosi kecskesajtos szalvéta gombóc- 4590.- 

Hare with carrot puree, napkin dumplings with „Vámosi” goat cheese

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékrankos)

Keszthelyi tokhal, karfiol, brokkoli- 4850.- 

Sturgeon, cauliflower, broccoli

Borajánlás: Szent Donát Márga 2016 (furmint)

Borjúszüz, zöldbors mártás, édesburgonya, sült nudli, ördögszekér gomba- 7200.- 

Fillet of veal, green pepper puree, sweet potato, fried noodles, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékfrankos)

 

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, vaniliás sütőtök fagylalt – 1490.-

Cottage cheese dumplings, pumpkin sorbet with vanilla

Mákos kalács, meggy, mák fagylalt – 1490.-

Poppy seed scone, sour cherry, poppy seed ice cream

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.