Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Füstölt pisztráng tekercs, lilahagyma chutney, karalábé  – 2850.- 

Smoked trout roll, purple onion chutney, kolhrabi

Mogyorós kacsamáj, vaniliás paszternák, rebarbara – 3590.-

Duck liver with hazelnut, vanilia parsnips, rhubarb

Levesek / Soups

Marhafartő leves, borjúfasírt, házimetélt, zöldségek – 1990.-

Ramp consommé, veal meat loaf, homemade noodles, vegetables

Főételek / Main courses

Jércemell, füstölt kecskesajtos rizottó, aszalt paradicsom- 3990.- 

Breast of chicken, smoked goat cheese risotto, tomato

Borajánlás: Szent Donát Kishegy 2015 (Olaszrizling)

Kacsamell, Francia burgonyakrém, véres hurka ropogós, spárga – 4590.- 

Breast of duck, French potato puree, crunch blood pudding, asparagus

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékrankos)

Marha stefánia, kolbászos tarhonya, savanyított zöldség – 4590.- 

Top blade steak, egg barley, pickeld vegetables

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékrankos)

Burgonyakéregben sült keszthelyi tokhal, bodzás karfiol, spárga– 4850.- 

Sturgeon in potato crust, elder cauliflower, asparagus

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2018 (sauvignon blanc-furmint)

Vaddisznószűz, batáta, pak choi, fenyőmag– 4990.- 

Fillet of boar, sweet potato, pak choi, pine nuts

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékfrankos)

 

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, eper sorbet – 1790.-

Cottage cheese dumplings, strawberry sorbet

Sajtválogatás  – 2850.- 

Cheese selection

 

Napi ajánlat

Medvehagyma krémleves, füstölt marhanyelv, kecskesajt – 1990.-

Ramsons cream soup, smoked beef tongue, goat cheese

Bakonyi mangalicapofa, juhtúrós sztrapacska – 3790.-

Mangalitza pork cheeks with sheep cheese noodles

Borjúszűz, zöldborsópüré, burgonyagombóc, gomba – 7500.-

Fillet of veal, green pea puree, home made noodles, mushroom

Somlói, mazsola-dió fagylalt – 1490.-

Hungarian trifle, raisins-walnut ice cream

 

 

Az étel és italfogyasztásra 12,5% szervízdíjat számítunk fel.
We charge 12,5% service for the foods and drinks

 

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.