Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Tapolcai lazacpisztráng, karfiol, brokkoli, mandula – 2850.-

Salmon trout from “Tapolcai”, cauliflower, broccoli, almond

Kacsamáj brulée, levendulás lilahagymás chutney – 2850.-

Duck liver brulée, purple onion chutney with lavender

Helyi sajtválogatás, házi krém, sonka – 3500.-

Local cheese selection, home made cream, ham

Levesek / Soups

Erdei gombakrémleves, füstölt libamelles marhanyelv– 1990.- 

Mushroom cream soup, goat cheese with goose breast

Főételek / Main courses

Jércemell, céklás rizottó– 3990.- 

Breast of chicken, beetroot risotto

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Olaszrizling 2018

Konfitált marha oldalas, ropogós nyúlgerinc, zöld zsemlegombóc, répa– 4690.- 

Beef ribs, rabbit spine crisp, green bread dumplings, carrot

Borajánlás: Szent Donát Parcella 2017 (kékfrankos)

Harcsapaprikás, sült túrós búrgonyagombóc, füstölt marhanyelv– 4850.- 

Catfish stew with paprika, roast potato dumplings with cottage cheese, smoked beef tongue

Borajánlás: Szent Donát Kopaszhegy 2018 (olaszrizling)

Préselt libacomb kacsamájjal, zöldséges gersli rizottó– 4990.- 

Pressed goose thigh with duck liver, pearl barley risotto with vegetables

Borajánlás: Szent Donát Márga 2016 (furmint)

Kacsamell, feketegyökér, kókuszos polenta, gomba, aszalt szilva– 4990.- 

Breast of duck, black salsify, polenta with coconut, mushroom, prunes

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2018 (merlot, zweigelt, kékfrankos)

Borjúszűz, zöldborsópüré, vargánya, sült burgonyagombóc– 7800.- 

Fillet of veal, green pea puree, porcini, fried potato dumplings

Borajánlás: Szent Donát Magma 2018 (kékfrankos)

 

Desszertek / Dessert

Túrógombóc, madártej– 1790.- 

Cottage cheese dumplings, floating island

 

 

Napi ajánlat

Házi húsleves, házimetélt, zöldség – 1990.-

Meat consommé, home made noodles, vegetable

Csirkepaprikás, sztrapacska– 3990.- 

Chicken with paprika, “sztrapacska”

Máglyarakás, borsodó– 1790.- 

Hungarian special pie with apple, poppy seed, cinnamon

 

Az étel és italfogyasztásra 12,5% szervízdíjat számítunk fel.
We charge 12,5% service for the foods and drinks

 

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.