Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Lazacos, pisztrángos, spenótos rakott tészta, paradicsomszósz  – 2850.- 

Casserole pasta with salmon, trout, spinach and tomato sauce

Helyi sajtválogatás, házi krém, sonka – 3500.-

Local cheese selection, home made cream, ham

Tökmagos kacsamáj, vaniliás csicsóka, birsalma – 3590.-

Duck liver with pumpkin seed, sweet potato with vanilia, quince

Levesek / Soups

Erdei gomba krémleves, füstölt, ropogós libamelles kecskesajt – 1990.-

Mushroom cream soup, goat cheese with smoked, crunch goose breast

Főételek / Main courses

Jércemell, juhsajtos burgonyagombóc, sülthagyma– 3990.- 

Breast of  chicken, potato dumplings with sheep cheese, roasted onions

Borajánlás: Szent Donát Rizling 2018

Kacsamájjal töltött jércecomb, sütőtökös rizottó, bébiparaj– 4190.- 

Stuffed chicken thigh with duck liver, pumpkin risotto, spinach

Borajánlás: Szent Donát Kopaszhegy 2018 (olaszrizling)

Sertésszűz, malac hasaalja, töpörtyűs dödölle, cékla, vörös lencse– 4590.- 

Fillet of pork, pork belly, dödölle with greaves beetroot, red lentil

Borajánlás: Szent Donát Parcella 2017 (kékfrankos)

BBQ Marha oldalas, zöldséges gersli rizottó– 4690.- 

BBQ ribs, pearl barley risotto with vegetables

Borajánlás: Szent Donát Parcella 2017 (kékfrankos)

Keszthelyi tokhal roston, zellerpüré, lila burgonyaropogós, szárított paradicsom– 4850.- 

Roasted sturgeon from Keszthely, celery puree, purple crunchy potato, dried tomato

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2018 (sauvignon blanc-furmint)

Kacsamell, feketegyökér, kókuszos polenta, gomba, Magmás aszalt szilva– 4990.- 

Breast of duck, black salsify, polenta with coconut, mushroom, Magma prunes

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2018 (merlot, zweigelt, kékfrankos)

 

Desszertek / Desserts

Lúdláb torta, málna sorbet– 1790.- 

Hungarian Lúdláb cake, sour cherry sorbet

 

Napi ajánlat

Liba erőleves, zöldség, lúdgége, libamájas zsemlegombóc– 1990.- 

Goose consommé, vegetables, bread dumplings with goose liver

Rántott fledermaus, petrezselymes burgonyapüré, házi vegyes savanyúság – 3990.- 

Breaded pork, parsley potato puree, mixed pickles

Vargabéles, málna sorbet – 1790.-

Hungarian sweet noodle pie with cottage cheese, raspberry sorbet

 

 

Az étel és italfogyasztásra 12,5% szervízdíjat számítunk fel.
We charge 12,5% service for the foods and drinks

 

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.