Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Vadnyúl, gyökérzöldségek – 2290.- 

Hare, root vegetables

Kacsamáj, mák, alma, naspolya – 3190.- 

Duck liver, poppy seed, apple, medlar

Levesek / Soups

Fácán erőleves, bárány fasírt, daragaluska – 1690.-

Pheasant consommé, lamb meatloaf, grits dumpling

Sütőtökkrémleves, füstölt libamelles túrógombóc – 1690.-

Pumpkin cream soup, smoked goose breast, cottage cheese dumplings

Főételek / Main courses

Préselt mangalicapofa, sült libamáj, csicsókapüré– 3790.-

Mangalitza pork cheeks, goose liver, jerusalem artichoke puree

Borajánlás: Szent Donát Kishegy 2015 (olaszrizling)

Jércemell, rizses cékla– 3990.-

Breast of chicken, beetroot with rice

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2016

Mangalica tarja, rókagombás gerslirizottóval- 4590.- 

Mangalitza spare ribs, pearl barley risotto with chanterelle

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékfrankos)

Libamell, batáta, burgonyagombóc, gomba– 4590.-

Breast of goose, sweet potato, potato dumplings, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2017 (merlot, zweigelt)

Vaddisznószűz, kéksajtos burgonyapüré, “Magmás” körte- 4990.- 

Fillet of boar, mashed potato with blue cheese, “Magma” pear

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékrankos)

Borjúszűz, zöldborsó püré, burgonya, gomba, kacsamáj- 7200.- 

Fillet of  veal, green pea puree, potato, mushroom, duck liver

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékrankos)

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, kékfrankos sorbet – 1490.-

Cottage cheese dumplings, blue frankish sorbet

Mákos kalács, meggy, mák fagylalt – 1490.-

Poppy seed scone, sour cherry, poppy seed ice cream

Balatoni sajtválogatás – 2290.-

Cheese selection from balaton

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.