Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Préselt fogas, füstölt marhanyelv, hagyma chutney, uborka, keszeg majonéz  – 2850.- 

Smoked pike perch, smoked beef tongue, onion chutney, cucumber, bream mayonnaise

Helyi sajtválogatás, házi krém, sonka – 3500.-

Local cheese selection, home made cream, ham

Mandulás kacsamáj, vaniliás zeller, rebarbara – 3590.-

Duck liver with almond, vanilla celery, rhubarb

Levesek / Soups

Marhafartő leves, házimetélt, zöldség, borjú fasírt- 1990.-

Ramp consommé, homemade noodles, vegetable, veal meatloaf

Málna krémleves, bazsalikomos túrópuding- 1990.-

Raspberry cream soup, cottage cheese puding with basil

Főételek / Main courses

Tökfőzelék, mangalicapofa, zöld alma– 3890.- 

Pumpkin dish, mangalica pork cheek, green apple

Borajánlás: Szent Donát Márga 2016 (furmint)

Harcsával, gerslivel töltött paprika, tokhalfasírt– 3890.- 

Stuffed pepper with catfish and pearl barley, fish meatloaf

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2017 (olaszrizling)

Jércemell, kecskesajtos rizottó, paradicsom– 3990.- 

Breast of chicken, goat cheese risotto, tomato

Borajánlás: Szent Donát Slikker 2017 (olaszrizling)

Csirkecomb kacsamájjal töltve, zöldborsós hajdina, gomba– 4190.- 

Stuffed chicken thigh fillet with duck liver, buckwheat with green pea, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Kopaszhegy 2018 (olaszrizling)

Kacsamell, batáta, rántott cukkini, gyümölcs– 4590.- 

Breast of duck, sweet potato, breaded zucchini, fruit

Borajánlás: Szent Donát Rosé 2018 (merlot, zweigelt, kékfrankos)

Burgonyakéregben sült keszthelyi tokhal, bodzás karfiol– 4850.- 

Sturgeon in potato crust, elder cauliflower

Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2018 (sauvignon blanc-furmint)

 

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, eper sorbet, madártej – 1790.-

Cottage cheese dumplings, strawberry sorbet, floating island

 

Napi ajánlat

Erdei gomba krémleves, füstölt, ropogós libamelles kecskesajt – 1990.-

Mushroom cream soup, goat cheese with smoked, crunch goose breast

Sertésszűz, BBQ oldalas, lecsós tarhonya– 4990.- 

Fillet of pork, BBQ spare ribs, egg barley with hungarian ratatouille

Borjúszűz, zöldborsó püré, burgonyagombóc, gomba– 8390.- 

Fillet of veal, green pea puree, potato dumplings, mushroom

Somlói, mazsola fagylalt– 1790.- 

Hungarian trifle, raisins ice cream

 

 

Az étel és italfogyasztásra 12,5% szervízdíjat számítunk fel.
We charge 12,5% service for the foods and drinks

 

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.