Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos
Kovács Tamás

Konyhafőnök
Endrédi Zoltán

Executive chef
Varga Roland
Menü *
Előételek / Starters
Helyi sajtválogatás, házi krém, sonka – 3500.-
Local cheese selection, home made cream, ham
Tökmagos kacsamáj, vaniliás csicsóka, birsalma – 3590.-
Duck liver with pumpkin seed, sweet potato with vanilia, quince
Levesek / Soups
Erdei gomba krémleves, füstölt, ropogós libamelles kecskesajt – 1990.-
Mushroom cream soup, goat cheese with smoked, crunch goose breast
Főételek / Main courses
Jércemell, juhsajtos burgonyagombóc, sülthagyma– 3990.-
Breast of chicken, potato dumplings with sheep cheese, roasted onions
Borajánlás: Szent Donát Rizling 2018
Sertésszűz, malac hasaalja, töpörtyűs dödölle, cékla, vörös lencse– 4590.-
Fillet of pork, pork belly, dödölle with greaves beetroot, red lentil
Borajánlás: Szent Donát Parcella 2017 (kékfrankos)
BBQ Marha oldalas, zöldséges gersli rizottó– 4690.-
BBQ ribs, pearl barley risotto with vegetables
Borajánlás: Szent Donát Parcella 2017 (kékfrankos)
Mangalicapofa, paprikás tojásos galuska, fermentált cukkini– 4850.-
Mangalica pork cheek, noodles with egg and paprika, fermented zucchini
Borajánlás: Szent Donát Parcella 2017 (kékfrankos)
Keszthelyi tokhal roston, zellerpüré, lila burgonyaropogós, szárított paradicsom– 4850.-
Roasted sturgeon from Keszthely, celery puree, purple crunchy potato, dried tomato
Borajánlás: Szent Donát #talajsztori Blanc 2018 (sauvignon blanc-furmint)
Kacsamell, feketegyökér, kókuszos polenta, gomba, Magmás aszalt szilva– 4990.-
Breast of duck, black salsify, polenta with coconut, mushroom, Magma prunes
Borajánlás: Szent Donát Rosé 2018 (merlot, zweigelt, kékfrankos)
Desszertek / Desserts
Túrógombóc, madártej, málna sorbet– 1790.-
Cottage cheese dumplings, floating island, raspberry sorbet
Napi ajánlat
Keszthelyi lazacpisztráng, narancsos karfiol, brokkoli – 2850.-
Salmon trout from Keszthely, cauliflower with orange, broccoli
Marhafartő leves, gazdagon– 1990.-
Rump consommé, vegetables
Harcsapaprikás, sült túrós burgonya gombóc, füstölt marhanyelv– 4850.-
Catfish stew, potato dumplings with cottage cheese, smoked beef tongue
Gesztenyés fánk, meggy sorbet – 1790.-
Donut with chestnut, sour cherry sorbet
Az étel és italfogyasztásra 12,5% szervízdíjat számítunk fel.
We charge 12,5% service for the foods and drinks
*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!

Regionális bisztrókonyha
A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.
Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.
A Balaton páholyában
Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.
A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.
Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.