Várjuk szeretettel egész évben!

Ügyvezető tulajdonos

Kovács Tamás

Konyhafőnök

Endrédi Zoltán

Executive chef

Varga Roland

Menü *

Előételek / Starters

Sajtválogatás  – 2290.- 

Cheese selection190.- 

Füstölt pisztrángtekercs, cékla, paszternákos torma  – 2290.- 

Smoked trout roll, beetroot, horse radish with parsnip

Mogyorós kacsamáj, zeller, alma –

Duck liver with hazelnut, celery, apple

Levesek / Soups

Marhafartő leves, borjúfasírt, házimetélt, zöldségek – 1690.-

Ramp consommé, veal meat loaf, homemade noodles, vegetables

Főételek / Main courses

Mangalicapofa paprikás, tojásos galuska, uborkasaláta– 3790.-

Mangalitza pork cheeks with paprika, egg dumplings, cucumber salad

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékfrankos)

Jércemell, spenótos rizottó, fokhagymás paradicsom- 3990.- 

Breast of chicken, spinach risotto, tomato with garlic

Borajánlás: Szent Donát Kishegy 2015 (Olaszrizling)

Kacsamell, csicsóka, véres hurka ropogós, kelbimbó – 4590.- 

Breast of duck, jerusalem artichoke, crunch blood pudding, brussels sprouts

Borajánlás: Szent Donát Magma 2017 (kékrankos)

Keszthelyi tokhal, karfiol, brokkoli- 4850.- 

Sturgeon from “Keszthely” with cauliflower, broccoli

Borajánlás: Szent Donát Márga 2016 (furmint)

Borjúszűz, zöldborsó püré, sült nudli, gomba- 4850.- 

Fillet of veal, green pea puree, fried noodles, mushroom

Borajánlás: Szent Donát Szent Donát 2017 (kékfrankos)

 

Desszertek / Desserts

Túrógombóc, eper sorbet – 1490.-

Cottage cheese dumplings, strawberry sorbet

 

Mákos kalács, meggy, mák fagylalt – 1490.-

Poppy seed scone, sour cherry, poppy seed ice cream

*Étlap változtatás jogát fenntartjuk!
stdonat_borkuria_logok

Regionális bisztrókonyha

A Balatonon komoly birtok nem működhet jó konyha nélkül. A Borkúria terasza az a hely ahol a szőlőben, a picében és a konyhán végzett munka szálai egy szövetté válnak.

Fontos számunkra, hogy a pince nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

A Balaton páholyában

Bisztrónk terasza a Balaton ritka kilátóinak egyike, ahonnan a tó kétharmada belátható. Hiszünk a négy évszakos Balatonban, ezért egész évben nyitva tartunk.

A nyári időszakban a terasszal kiegészülő vendégtér akár 80 fő befogadására is alkalmas. Ez az időszak számunkra a főszezon, amikor az asztalfogalás már napokkal előre erősen ajánlott. Csoportokat ilyenkor csak kis létszámban és csak hétköznapokon tudunk fogadni. Esküvőket sajnos nem áll módunkban elvállani.

Az őszi-téli időszakban a vendégtér a bisztró 40 fős belső fele, ahonnan zavartalanul kémlelhető a táj a hatalmas üvegablakokon keresztül. Nyugodtabb időszak ez, mikor több idő jut kreativitásra és szakmai munkára. Ekkor kerülnek fel a pincéből a birtok új évjáratának borai. Kóstoló rendezvényeket tartunk. Számunkra kedves borászatokat és éttermeket hívunk el közös főzésekre és borvacsorákra.