FAJTÁK: kékfrankos
TERMŐHELY: Tihany
EREDETVÉDELEM: Balatonfüred-Csopak OEM
ALKOHOL: 12,5%
ELJÁRÁS: Szűretlen alapbor, hagyományos, palackos erjesztés.
SAV: 8,5 g/l
DOSAGE: 7 g/l
BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:
A kivételes évjáratnak köszönhetően az Aranyház- és Ráta-dűlők kékfrankosából készíthettünk rozé pezsgőt 2018-ban.
Az alapanyagot zúzás és bogyózás után egyből préseltük, majd bio élesztővel, tartályban erjesztettük a palackozás és a másoderjedés előtt.
Bár általában szűrt alapbort szoktunk használni a pezsgőkészítéshez, most először szűretlen alapbor került a palackokba.
A különbség egyből kóstolható: a végeredmény rendkívül gyümölcsös és krémes rozé, finom habzással, szép szerkezettel, már fiatalon is nagy élmény volt kóstolni.
Ragyogó lazacszín, intenzív gyümölcsösség, friss piros-bogyósok, szamóca, málna mellette briós, kenyér, a végén finom fűszerességgel.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.