FAJTÁK: furmint, olaszrizling
TERMŐHELY: Csopak
EREDETVÉDELEM: Balatonfüred-Csopak OEM
ALKOHOL: 12,5%
ELJÁRÁS: Részben kerámiás érlelésű, szűretlen alapbor, hagyományos, palackos erjesztés.
SAV: 8,5 g/l
DOSAGE: 6 g/l
BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:
Az alapbor rövid héjon áztatással, és részben kerámiás erjesztéssel készül, akárcsak a Márga furmintunk esetében – a lényeges különbség a körülbelül két héttel korábbi szüreti időpontban van. Az alapborban a furmint hangsúlyosabb (70-80%), az olaszrizling csak fűszer. A másoderjedés hagyományosan, palackban történik, és kisebb részletekben, 1,5 év palackos érlelést követően kezdjük degorzsálni.
Krémes, szép szerkezetű pezsgő, a friss, gyümölcsös jegyek mellett a hosszú érlelésből adódó kekszes, kenyérhéjas jegyekkel. Intenzív és hosszú.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.