Perdisacca Buža 0,25l

Dűlőszelektált olíva olaj az Isztriáról. A lágyab Buža és a fűszeresebb Rosinjola fajtáikat használjuk a konyhán az ételeink ízesítéséhez.

5.200 Ft

Add to wishlist
Cikkszám: 0601 Kategóriák: , Címkék: , ,

Dűlőszelektált olíva olaj az Isztriáról.

FAJTA: Buža
TERMŐHELY: Istria / Bale
DŰLŐ: Perdisacca
ŰRTARTALOM: 0,25l
 
Perdisacca – az isztriai kapcsolat

Ahogy a jó bor vagy a friss kenyér, úgy a hidegen sajtolt olíva olaj is fontos része nálunk a gasztronómiának.
Szeretnék megmutatni, hogy a széleskörben ismert olasz és spanyol termelők mellett a hozzánk legközelebb eső Isztria kis családi birtokai gyakran jobb minőséget képviselnek. Isztria az ókor óta csúcsminőségű olajairól ismert. A mediterráneum hűvösebb szegletének számít, a talaj pedig magas ásványi anyag tartalmú terra rossa. Ennek köszönhetően az itt termett olajok a szokásosnál intenzívebbek és fűszeresebb.

Az isztriai Bale mellett gazdálkodó Cergna család személyes ismerősünk. Mindössze három hektáron gazdálkodnak generációk óta a Perdisacca dűlőben. Olajaik nem csupán csúcsminőségük miatt nagy kedvenceink, hanem mert a Cergna család hozzánk hasonló szemléletben dolgozik. Ökológiai gazdálkodók, csak helyi olíva fajtákat termelnek. Megbecsülik az idősebb fáik termését. A bogyókat a szürettel egy napon, hidegen sajtolják. Az olajat gravitációsan ülepítik és kézzel palackozzák. A Perdisacca Olaszországtól, Japánon át New Yorkig nyeri sorra a rangos világversenyeket.
A lágyab Buža és a fűszeresebb Rosinjola fajtáikat használjuk a konyhán az ételeink ízesítéséhez.

Tömeg 0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.